Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

740 Postów

(Remigrant)
Wyjadacz
nazwauzytkownikajuzistnie napisał:
No dobrze Kukiz nie
W takim razie na kogo Ty będziesz głosował i dlaczego?

Pan Kukiz to nieudolny plagiator, swoich wielkich poprzedników.
P. Tymińskiego, a zwłaszcza p. Rewińskiego.
Tamci mieli chociaż zaplecze polityczne, oraz realne programy.
Kukiz nie miał niczego i nadal ma prawie zero.
To taki chwilowy przecinek w ciągłości potyczek, dwóch wiodących partii.
To również tak samo jak z p. Korwinem Mike do tej pory, we wszystkich dotychczasowych wyborach.
Nie chcę PIS i PO to głosuję na Korwina.
Tylko Korwin zawsze miał swój realny program, a Kukiz ma tylko "pijackie" beknięcia z przeszłości, gdy był na haju.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
WujekJanek napisał:
Moze w koncy Kukiz powie cos konkretnego poza tym ze planuje:
1.Wprowadzic JOWy (ktorego to pojecia 99% osob gadrlujacych za JOWami nie rozumie, a po wytlumaczeniu jaki bylby tego skutek zaczynaja na gwalt krzyczec PRECZ Z JOWami)
2.Na wzor Janosika jak to wszyscy odbiore bogatym rozdam biednym.
3.Na wzor Lenina opodatkowac wielkich posiadaczy...
4.Na wzor Hitlera i Stalina POLSKA DLA POLAKOW.
5.I na wzor Kononowicza zlikwidowac wszystko (zagraniczne banki zlikwiduje, sieci i koncerny

zlikwidyje, zlodziejstwo zlikwiduje, wszystko zlikwiduje. Wodke pic bedzie mozna ale tylko troche a nie tak, zeby sie przewracac)...

Szczytne cele, merytoryczny program, realne zalozenia budzetowe...

No dobrze Kukiz nie
W takim razie na kogo Ty będziesz głosował i dlaczego?

Calkowicie nie zgadzam sie z twoimi pogladami politycznymi ktore publikujesz na forum, ale jest to jedynie roznica w pogladach politycznych. Z najwiaksza przyjemnoscia odnotowac nalezy fakt, iz w odroznieniu od wielu osob nie tylko wykrzykujesz hasla, ale i posiadasz podbudowe w wiedzy teoretycznej, co daje nam platworme do rozmowy. Merytorycznej.

Uwazem, ze bede glosowal na PO, na zasadzie wyboru pomiedzy dzuma a cholera. Nie popieram stanowiska PO w bardzo wielu kwestiach. Sformulowanie "kompetentny jak minister z rzadu PO" brzmi w moich uszach jak "duch bojowy armii czeskiej". Czyli jak kpina. Wiele rzeczy ktore uczynilo PO w normalnym cywilizowanym kraju przywiodlo by ich mimistrow i personalnie Donalda Tuska przed trybunal stanu. Zas sam przedmiotowy Donald Tusk winien byc 3-krotnie sadzony za Zdrade Stanu. Mimo to bede glosowal na PO.

Alternatywy sa bowiem jedynie 2. Kukiz ktory nie jest zadna alternatywa. Kukiz jest absolutnie nikim. Nie ma ani pomyslu, ani plany, ani doswiadczenia ani nawet zaplecza. Po wyborach parlamentarnych tak czy inaczej wejdzie do parlamentu i Kaczynski sje go na sniadanie nawet nie muszac popijac. Bo jest to "polityk" doprawdy jedynie brakiem charakterystycznego sweterka i nieco wieksza oglada odrozniajacy sie od Kononowicza. S.P. Andrzej Lepper, to przy Kukizie Wybitny Maz Stanu.

Druga alternatywa to PiS, ktory dzis jest partia de facto narodowa i faszyzujaca.
Czy w patriotyzmie widze cos zlego? Nie, nie widze, podobnie jak nie widze nic zlego w pojeciu HONOR. Tylko widzisz, mialem pare lat temu na warsztatach takie Case Study: zdefiniowac, co to w potocznym polskim rozumieniu oznacza wyraz honor. Jednym zdaniem... Moze to wyda ci sie smieszne, ale wiele osob (psychologowie, socjologowie, politolodzy) godzinami trudzili sie nad definicja i w koncu ustalilismy do czego sprowadza sie slowo HONOR w ujecie statystycznego Polaka:

HONOR: nie bedziesz mi k...rwa przy ludziach mowil co mam robic!!!

I tyle. To bardzo przykre, ale to tylko tyle... Nic wiecej.
Podobnie jest z pojeciem patriotyzmu...
Zastanow sie, kiedy pojawila sie koncepcja panstw narodowych... I jak wszystkie te panstwa konczyly... Jakie stosy trupow trzeba bylo potem zawsze uprzatac...
PiS jest partia populistyczna. PiS mowi TU jest Polska a TAM stoi ZOMO. PiS skupia sie na Narodzie, zapominajac, ze NAROD polski rozproszony jest po calym swiecie, a kraj zamieszkuje nie NAROD tylko SPOLECZENSTWO.

Ale przede wszystkim PiS podobnie jak Roman Dmowski myli pojecie PATRIOTYZM z pojeciem FASZYZM.

A faszyzm moj Drogi Przyjacielu to zawsze jedna i ta sama droga na koncu ktorej dymia kominy piecow krematoryjnych...

Dlatego bede glosowal na PO, pomimo ze to oszusci, zlodzieje i zdrajcy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1577 Postów
cysiek33
(cysiek33)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1577 Postów
cysiek33
(cysiek33)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
366 Postów

(nazwauzytkownikajuzistnie)
Stały Bywalec
WujekJanek napisał:
[/quote] Dlatego bede glosowal na PO, pomimo ze to oszusci, zlodzieje i zdrajcy.[/quote]

Nie wiem co o Tobie myśleć...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
380 Postów
Stały Bywalec
WujekJanek napisał:
Dlatego bede glosowal na PO, pomimo ze to oszusci, zlodzieje i zdrajcy.[/quote]

Nie wiem co o Tobie myśleć...[/quote]

maly jasta rosnie ,tak samo jak stan Jazvinski nie potrafi sie przyznac do klamstwa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Panowie, ja najmocniej was przepraszam za to, ze mam inne poglady polityczne od waszych.
No ale Konstytucja (zarowno polska jak i norweska) twierdzi, ze mam takie prawo.

Bardzo to mile, ze dla potrzeb komentarza wypowiedzi ktory ma pol strony cytujecie jedno zdanie.

Co do Ud urodzenia dumnego z przyrodzenia... Gdyby to byla osoba rozumna, zadal bym sobie pytanie, do jakiego to klamstwa nie chce sie przyznac... Natomiast tu tego nie uczynie, gdyz Dumny z Przyrodzenia tak dalece w kazdej dziedzinie na de mna i generalnie nad kazdym uzytkownikiem tego forum goruje, ze... to stanowczo nie moja liga.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
104 Posty

(tomecki)
Początkujący
WujekJanek napisał:
Panowie, ja najmocniej was przepraszam za to, ze mam inne poglady polityczne od waszych.
No ale Konstytucja (zarowno polska jak i norweska) twierdzi, ze mam takie prawo.

Bardzo to mile, ze dla potrzeb komentarza wypowiedzi ktory ma pol strony cytujecie jedno zdanie.

Co do Ud urodzenia dumnego z przyrodzenia... Gdyby to byla osoba rozumna, zadal bym sobie pytanie, do jakiego to klamstwa nie chce sie przyznac... Natomiast tu tego nie uczynie, gdyz Dumny z Przyrodzenia tak dalece w kazdej dziedzinie na de mna i generalnie nad kazdym uzytkownikiem tego forum goruje, ze... to stanowczo nie moja liga.

Powiedz Janie dlaczego z nimi dyskutujesz? Jeden psychiczny z pod znaku uroboroso a drugi jakis nowy nawiedzony patriotyzmem petaczyna.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
648 Postów
Jabin Hazo
(Jabin z Hazo)
Wyjadacz
WujekJanek napisał:
.....
Druga alternatywa to PiS, ktory dzis jest partia de facto narodowa i faszyzujaca.
Czy w patriotyzmie widze cos zlego? Nie, nie widze, podobnie jak nie widze nic zlego w pojeciu HONOR. Tylko widzisz, mialem pare lat temu na warsztatach takie Case Study: zdefiniowac, co to w potocznym polskim rozumieniu oznacza wyraz honor. Jednym zdaniem... Moze to wyda ci sie smieszne, ale wiele osob (psychologowie, socjologowie, politolodzy) godzinami trudzili sie nad definicja i w koncu ustalilismy do czego sprowadza sie slowo HONOR w ujecie statystycznego Polaka:

HONOR: nie bedziesz mi k...rwa przy ludziach mowil co mam robic!!!

Dlatego bede glosowal na PO, pomimo ze to oszusci, zlodzieje i zdrajcy.[/quote]

No,no, robia wrazenie te twoje wypociny Wujek!
Dlugo chyba nie mogles wyjsc z podziwu nad soba, jakie genialne teksty podstawiasz
do czytania.
Z tym stekiem bzdur, jakie wypisujesz nie mozna dyskutowac.
Mozna jedynie je podsumowac podobnie, jak Kaczynski wypowiedz Tuska
o HONORZE :

DAJ PAN SPOKOJ PANIE WUJEK.

Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
A cos merytorycznie? Cos wiecej niz to ze jestem glupi?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok